Curry z ciecierzycy, dyni i szpinaku

Curry z ciecierzycy, dyni i szpinaku

  • 00:30
  • 4 porcje
  • 332 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 puszka ciecierzycy
    • 1 i 1/2 szkl. dyni pokrojonej w kostkę
    • 2 garści szpinaku
    • 1/2 puszki mleczka kokosowego
    • 1 puszka pokrojonych pomidorów
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 cm imbiru
    • 2 łyżki oleju, np. kokosowego
    • przyprawy: sól, pieprz i po 1 łyżeczce zmielonego kminu, cynamonu, kardamonu, papryki słodkiej i ostrej
    • 12 łyżek ryżu
    • kolendra lub natka pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Rozgrzej olej. Cebulę i czosnek zeszklij wraz z przyprawami i pokrojonym drobno imbirem. Dodaj dynię i smaż ok. 5 minut, często mieszając. Dodaj mleczko. Całość gotuj ok. 5 minut i cały czas mieszaj. Dodaj pomidory i ciecierzycę. Gotuj do zagęszczenia sosu (ok. 5 minut). Na koniec dodaj szpinak. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Curry posyp ziołami i podawaj z ugotowanym ryżem.


Komentarze