Cytrusowa lemoniada na Halloween

Cytrusowa lemoniada na Halloween

  • 00:30
  • 10 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 op. galaretki zielonej 
    • 1 op. galaretki pomarańczowej 
    • 1 op. galaretki czerwonej 
    • 2 cytryny 
    • kilka gałązek świeżej mięty 
    • 4 limonki 
    • 70 g miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Przygotuj butelkę po napoju z tworzywa lub karton po soku. Obetnij wierzch opakowania i umieść w środku ciasno poukładane słomki do picia.

2

Galaretki wymieszaj i rozpuść w 500 ml gorącej wody. Tężejącą galaretką zalej słomki umieszczone w pojemniku. Wlewaj płyn obok słomek tak, aby wypełniał je od dołu. Zalane galaretką słomki schowaj do lodówki na min. 3 godz.

3

Słomki ze stężałą galaretką zanurz pojedynczo na chwilę w gorącej wodzie. Jeżeli galaretka nie „ucieka” sama ze słomek, możesz ją wydmuchać. Robaki ułóż na nasmarowanym olejem papierze do pieczenia i schowaj znowu do lodówki na ok. 30 min.

4

Przygotuj litr wody źródlanej. Wyciśnij sok z cytrusów i dodaj wraz z miodem do wody. Posiekaj miętę. Do małych szklaneczek nalewaj porcje lemoniady z dodatkiem żelków-robaków i posiekaną miętą.
 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze