Cytryna w miodzie z rumem

Cytryna w miodzie z rumem

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg cytryn
    • 250 ml płynnego miodu
    • 100 ml rumu
    • 1 łyżeczka suszonego imbiru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cytryny dokładnie wyszoruj. Włóż umyte cytryny do metalowej miski i zalej wrzątkiem. Odcedź na sitku. Po wyparzeniu pokrój cytryny na półcentymetrowe plastry.

Miód wymieszaj z rumem i suszonym imbirem. Plastry cytryny poukładaj w wyparzonych słoiczkach i zalej doprawionym miodem. Zamknij szczelnie słoiki i wstaw do lodówki na 2–3 dni.

Tak przygotowane cytryny, to rewelacyjny dodatek do zimowej herbaty, a także świetny upominkiem pod choinkę.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze