Czekolada na gorąco

Czekolada na gorąco

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
    • 1 litr mleka (najlepiej 3,2%)
    • 8 czubate łyżki cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Łamiemy czekoladę, wrzucamy do garnka, topimy i mieszamy z 4 łyżkami cukru. Zalewamy 1,3 litra i dokładnie mieszamy. Gdy czekolada jest gęsta i dobrze wymieszana, rozlewamy do 4 kubków na wysokość 1/4 kubka. Kolejny proces podobny do pierwszego z tą różnicą, że całość zalewamy 3/4 litra mleka. Gdy już jest gotowe, zalewamy nasze 4 kubki – nie mieszamy. Na górę polecam bitą śmietanę.


Komentarze