Czekoladki dla mamy

Czekoladki dla mamy

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g czekolady
    • 70 g masła
    • 2 łyżki mleka
    • 3 żółtka
    • gotowa polewa czekoladowa
    • do dekoracji: bakalie, czekoladowe serduszka, kandyzowane owoce, mleczne groszki, czekoladowe draże, posypki lukrowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Czekoladę, masło mleko i żółtka włóż do rondelka i rozpuszczaj powoli na wolnym ogniu (nie gotuj). Blachę wyłóż pergaminem. Rozpuszczoną masę rozsmaruj na pergaminie na grubość ok. 1,5 cm. Następnie piecz ją ok. 15 minut w temp. 170º, nie otwierając przy tym drzwi piekarnika. Gorące ciasto polej gotową polewą czekoladową i rozsmaruj ją po wierzchu nożem. Zanim polewa zastygnie ciasto pokrój na kwadraty wielkości 3 cm i udekoruj wierzch ciasta elementami dekoracyjnymi.


Komentarze