Czekoladowa kanapka z kremem i owocami

Czekoladowa kanapka z kremem i owocami

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g gorzkiej czekolady
    • 20 ml śmietanki 30%

    Składniki kremu:

    • 150 g serka twarożkowego lub mascarpone
    • 100 ml śmietanki 30%
    • 20 g cukru pudru

    Dodatkowo:

    • 1 owoc granatu
    • 1 kiwi
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Połamaną czekoladę włóż do żaroodpornej miseczki i wstaw do gorącej kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA. Kiedy czekolada zacznie się rozpuszczać, dodaj podgrzaną śmietankę i delikatnie wymieszaj.

2

Płynną czekoladę wylej na rozłożony papier do pieczenia i rozsmaruj szpatułką na grubość ok. 2–3 mm.

3

Kiedy czekolada będzie jeszcze miękka, ale przestanie się już rozlewać, wytnij w niej foremką do ciastek serduszka. Ze zdjęciem serduszek z papieru poczekaj do całkowitego zastygnięcia czekolady. W tym czasie utrzyj serek z cukrem pudrem i ubij śmietanę. Wymieszaj razem obie masy i przełóż do szprycy na krem. 

4

Owoc granatu przetnij na pół i wystukaj z niego ziarenka. Kiwi pokrój na plasterki i powycinaj z nich serduszka.

5

Na czekoladowe serduszko nałóż krem i przykryj kolejnym serduszkiem. Znowu nałóż krem i serduszko. Gotową kanapkę podaj z przygotowanymi owocami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze