Czekoladowe cake pops

Czekoladowe cake pops

  • 00:00
  • 20 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g czekoladowego ciasta lub muffinek
    • 100 g masła orzechowego lub czekoladowego (opcjonalnie)
    • 2 op. kolorowego lukru
    • 50 g czekolady
    • kolorowe posypki
    • patyczki do lizaków lub przecięte na pół patyczki do szaszłyków
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Ciasto rozkrusz.

2

Ciasto powinno być elastyczne. Jeśli takie nie jest, wtedy dodaj masło. Uformuj kulę i odstaw na 15 minut do lodówki.

3

Uformuj kulki i włóż je do lodówki na 20 minut.

4

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i przelej do szklanki. Kulki wyjmij z lodówki i przygotuj patyczki. Końcówkę każdego patyczka zamocz w czekoladzie i wbij w kulkę do 3/4 głębokości. Tak przygotowane kulki włóż na kolejne 20 minut do lodówki.

5

Schłodzone lizaki obtocz w rozpuszczonym lukrze i posyp jadalnymi ozdobami. Cake pops odstaw do związania lukru. Możesz wbić je np. w styropian.


Komentarze