Czekoladowe fondue

Czekoladowe fondue

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​2 tabliczki czekolady gorzkiej
    • 100 ml śmietanki 30%
    • ok. 1 kg owoców: winogrona, ananasy, truskawki, mandarynki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Owoce umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie ułóż je na bardzo dużym talerzu lub ponakładaj do małych miseczek.

Śmietankę podgrzej na wolnym ogniu, dodaj czekoladę i stale mieszając rozpuść ją. Do czekolady możesz dodać dla smaku odrobinę chilli lub wanilii. Gdy czekolada całkowicie się roztopi, przelej ją do naczynia do fondue i zapal podgrzewacz. Czekoladę trzymaj nad małym płomieniem. Owoce nabijaj na widelczyki do fondue lub patyczki i zanurzaj je w ciepłej czekoladzie.


Komentarze