Czekoladowe kostki z czereśniami

Czekoladowe kostki z czereśniami

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 op. herbatników
    • 2 czekolady gorzkie
    • garść czereśni
    • 2 garście mieszanki kandyzowanej z orzechami
    • 2 łyżki skondensowanego mleka
    • 2 łyżki masła śmietankowego 82%
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Czekoladę rozpuść z 2 łyżkami mleka. Gdy się rozpuści, dodaj wydrylowane PORADA KONTEKSTOWA - DRYLOWANIE połówki czereśni, połamane na małe kawałki herbatniki i mieszankę owoców kandyzowanych. Dokładnie całość wymieszaj tak, aby wszystkie składniki połączyła czekolada. Przełóż tężejącą masę do formy wyłożonej folią spożywczą. Zawiń całość w folię i włóż do lodówki do stężenia na ok. 2 godz. Przed podaniem pokrój ostrym nożem na kwadraty i podawaj jako słodką przekąskę.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze