Czekoladowy koktajl na mleku migdałowym z owocami

Czekoladowy koktajl na mleku migdałowym z owocami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 ml mleka migdałowego
    • 80 g mlecznej czekolady
    • 1 duży banan
    • 100 g owoców jagodowych (truskawki, maliny, borówki)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Czekoladę połam na kawałki. Mleko migdałowe lekko podgrzej. Wrzuć czekoladę do żaroodpornej miski, dodaj 3 łyżki mleka migdałowego i postaw całość w kąpieli wodnej. Poczekaj, aż czekolada roztopi się.

2

Do roztopionej czekolady dodawaj stopniowo po łyżce podgrzanego mleka i mieszaj. Powstałe w ten sposób mleko czekoladowe wystudź.

3

Banana pokrój na kawałki i zmiksuj z ostudzonym mlekiem czekoladowym.

4

Koktajl przelej do szklanek. Owoce jagodowe w razie potrzeby pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu koktajlu.

5

Przed podaniem możesz oprószyć całość cukrem pudrem.