De volaille ze szpinakiem i suszonym pomidorem

De volaille ze szpinakiem i suszonym pomidorem

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 2 średnie filety drobiowe
    • 1 opakowanie szpinaku
    • czosnek (2–4 ząbki)
    • masło
    • jajka (2 szt.)
    • bułka tarta
    • suszone pomidory (1 opak.)
    • pieprz, sól, przyprawy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety umyć, podzielić na 4 porcje i rozklepać tak, aby wygodnie nam było zwijać. Gdy mamy rozklepane filety, przygotowujemy szpinak.
Jeśli szpinak jest mrożony, to robimy w następujący sposób: rozmrażamy, dodajemy czosnek i około ćwiartki kostki masła oraz sól i pieprz. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie na przygotowane filety nakładamy po trochę gotowego szpinaku i dodajemy suszonego pomidorka.
Zwijamy i formujemy de volaille. Następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy około 10 minut do uzyskania złotego koloru panierki. Podawać z ryżem frytkami bądź ziemniakami. Smacznego!


Komentarze