Delicja bananowo-karmelowa

Delicja bananowo-karmelowa

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 150 g posiekanej gorzkiej czekolady
    • 100 ml płynnej śmietany 30%
    • 200 g ciasteczek korzennych
    • 2 duże banany
    • cytryna
    • 200 g kremu krówkowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kiedy będzie płynna, dodaj do niej płynną śmietanę. Pokrusz drobno ciasteczka. Wsyp po równo do 4 szklanek. Pokrój banany na skos w cienkie talarki i skrop odrobiną soku z cytryny.
Ułóż banany na zmielonych ciastkach, przyklejając część plasterków do brzegów szklanki. Do każdej szklanki nałóż po równo kremu krówkowego.
Dokładnie wyrównaj powierzchnie łyżeczką i na wierzch wlej po 2 łyżki rozpuszczonej czekolady. Włóż na 2 godziny do lodówki. Możesz udekorować przed podaniem bitą śmietaną.


Komentarze