Deser bananowo - czekoladowy

Deser bananowo - czekoladowy

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 banan
    • polewa czekoladowa
    • 6 kostek czekolady deserowej
    • śmietana kremówka
    • 5 szt. herbatników
    • 2 łyżki cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem. Banana kroimy w kostkę. Herbatniki po umieszczeniu w foliowym worku gnieciemy tłuczkiem. Do pucharków nakładać kolejno: pokruszone herbatniki, śmietanę, banana, śmietanę, 3 kostki pokruszonej czekolady, śmietanę, herbatniki, śmietanę, banana. Całość polać polewą o smaku czekoladowym. Dekorować wiórkami z czekolady deserowej i resztą śmietany.


Komentarze