Deser borówkowy

Deser borówkowy

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​2 szklanki śmietanki 36%
    • 350 g borówek amerykańskich
    • 2 łyżki cukru brązowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Borówki umyj, a następnie zmiksuj 2 garście borówek i dobrze schłodź w zamrażarce (prawie jak sorbet). 

Piekarnik nagrzej do temp. 200°. Odłóż kilka borówek do dekoracji a pozostałe włóż do naczynia żaroodpornego, zasyp cukrem i piecz przez ok. 15 min, do momentu, kiedy owoce puszczą pierwszy sok. 

Owoce przestudź i zmiksuj na gładki mus. Bitą śmietanę ubij na sztywno i wymieszaj nierównomiernie z letnim musem borówkowym. Polej deser schłodzonymi owocami i udekoruj odłożonymi wcześniej świeżymi borówkami.


Komentarze