Deser marakujowy

Deser marakujowy

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​2 marakuje
    • 1 banan
    • 100 g jogurtu naturalnego
    • 100 g serka śmietankowego
    • 4 bezy koktajlowe
    • 1 łyżka otartej skórki z pomarańczy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Twarożek utrzyj z jogurtem i skórką z pomarańczy. Banana obierz i pokrój na plasterki. Bezy lekko pokrusz. Marakuje przetnij na pół. Na spodzie dwóch pucharków do lodów ułóż część pokruszonych bez i banana. Polej częścią twarożku. Na każdą porcję wyłóż miąższ z połowy marakui. Włóż do pucharków resztę bez, banana i twarożku. Na wierzch wyłóż miąższ z pozostałych połówek marakui.


Komentarze