Deser z granatu

Deser z granatu

  • 00:15
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 granaty
    • 1/2 puszki ananasa
    • 250 ml śmietanki kremowej 30%
    • 2 łyżki śmietan-fix
    • 2 łyżeczki cukru pudru
    • garść migdałów
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Granaty umyj i przekrój na połowy. Wyjmij ze środka ziarna. Ananasa odcedź i pokrój na małe kawałki, wrzuć na gorącą suchą patelnię i podsmaż. Po ok. 5 min, kiedy kawałki ananasa się zarumienią, przełóż je do miski i wymieszaj z ziarenkami granatów (możesz skropić owoce rumem). Śmietanę dobrze schłodź i ubij na sztywno. dodając śmietan-fix i cukier puder. Płatki migdałów podsmaż na suchej patelni do zarumienienia. Do pucharków nałóż owoce, udekoruj bitą śmietaną i płatkami migdałów.


Komentarze