Deser z różowymi winogronami

Deser z różowymi winogronami

  • 00:10
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 ml śmietanki 30%
    • 1 kiść winogron czerwonych
    • 2 kiwi
    • 1 łyżka cytryny
    • 1 łyżeczka miodu
    • 1 łyżeczka cukru
    • cukier waniliowy
    • czekoladowe serduszka do dekoracji
    • mięta do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Winogrona przekrój na pół i wypestkuj. Kiwi obierz i pokrój na ósemki. Cytrynę wymieszaj z miodem i polej sosem owoce.

Przygotuj bitą śmietanę (przed ubiciem dobrze ją schłodź): dodaj 1 łyżeczkę cukru, szczyptę cukru waniliowego – wszystko razem miksuj do uzyskania sztywnej piany. Ubitą śmietanę schowaj do lodówki.

Do pucharków lub ozdobnych miseczek nałóż wcześniej przygotowane owoce w sosie. Deser udekoruj bitą śmietaną, czekoladowni serduszkami i miętą. Podawaj od razu.


Komentarze