Dip miodowo-pierniczkowy

Dip miodowo-pierniczkowy

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g mascarpone
    • 50 ml śmietany kremówki
    • 30 g ciasteczek „Korzenne Dzwoneczki”
    • płynny miód (do smaku)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
Maria Banach

Słowo od autora

Miodowo-pierniczkowy dip to świetny dodatek do brioszek, które można w nim maczać lub nim smarować. Jeśli jakimś cudem po przyjęciu zostaną Wam jego resztki, doskonale sprawdzi się jako pachnące świętami śniadanie. Jest kremowy, delikatnie słodki i bardzo korzenny!

Autor: Maria Banach, gruszkazfartuszka.pl

  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ciasteczka przekładamy do malaksera i miksujemy na pył. Przesypujemy ciastka do miski, którą następnie ustawiamy w kąpieli wodnej. Do ciastek dodajemy mascarpone i kremówkę. Miksujemy na niskich obrotach, aż składniki się dobrze połączą, a dip będzie miał jednolitą konsystencję (jeśli na początku dip się zwarzy, należy podgrzać go bardziej w kąpieli wodnej – nabierze odpowiedniej konsystencji). Na koniec dodajemy miód do smaku.


Komentarze