Dip ogórkowo-miętowy

Dip ogórkowo-miętowy

  • 00:15
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g jogurtu naturalnego
    • 1 ogórek
    • 1/2 pęczka świeżej mięty
    • 1 limonka
    • przyprawy: sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Umytego ogórka zetrzyj na tarce o grubych oczkach i odciśnij z nadmiaru wody.

2

Listki mięty oberwane z gałązek drobno posiekaj. Wrzuć wiórki z ogórka i posiekaną miętę do jogurtu.

3

Limonkę wymyj i sparz wrzącą wodą. Połowę skórki zetrzyj na bardzo drobnej tarce. Następnie przetnij limonkę na pół i wyciśnij sok z jednej połówki. Sok wraz ze startą skórką dodaj do dipu.

4

Dopraw dip solą oraz pieprzem i dobrze wymieszaj. Podawaj najlepiej z mięsami doprawionymi imbirem, curry lub kolendrą.


Komentarze