Dip wiosenny na grilla

Dip wiosenny na grilla

  • 00:30
  • 3 porcje
  • 207 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g jogurtu greckiego
    • 100 g bryndzy
    • bazylia
    • natka pietruszki
    • szczypiorek
    • 6 rzodkiewek
    • 1/2 ogórka zielonego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przełóż jogurt do miseczki i dodaj 2 łyżki pokrojonego szczypiorku. Pokrój drobno rzodkiewki oraz bazylię (2 łyżki) i też przełóż do miseczki. Pokrój natkę pietruszki (2 łyżki). Ogórka zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dodaj rozgniecioną bryndzę. Delikatnie przypraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce. Przed podaniem ponownie wymieszaj.


Komentarze