Domowa grochowa

Domowa grochowa

  • 01:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 60 dag grochu łuskanego
    • 40 dag boczku wędzonego i kiełbasy
    • 30 dag mięsa wieprzowego
    • 20 dag marchwi
    • 30 dag ziemniaków
    • pietruszka
    • kawałek selera
    • jeden liść laurowy
    • łyżeczka ziela angielskiego
    • łyżeczka soli
    • łyżeczka pieprzu
    • pęczek natki pietruszki
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Groch moczyć dzień wcześniej w około 4 litrach zimnej wody. Następnego dnia można go zacząć gotować.

W trakcie gotowania podsmażyć wieprzowinę, kiełbasę oraz boczek, a następnie dodać do grochu wraz z odrobiną tłuszczu z patelni. Ziemniaki, pietruszkę, seler oraz marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić do grochu. Następnie przyprawić wszystko liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem. Cebulę przypalić w całości nad gazem i dodać do grochu. Czosnek przeciskamy przez praskę, lekko przypalamy na patelni. Wrzucamy go do grochu.

Gdy groch się rozpuści, a warzywa rozgotują, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy jeszcze około 5 minut i zdejmujemy z ognia. Smacznego.


Komentarze