Domowa pasta z awokado na chlebie z wędzonym łososiem

Domowa pasta z awokado na chlebie z wędzonym łososiem

  • 00:15
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 awokado
    • 1 limonka
    • 2-3 gałązki kolendry
    • 1/2 papryki czerwonej ostrej
    • 4 kromki chleba pełnoziarnistego
    • 100 g wędzonego łososia
    • 50 g serka mascarpone
    • przyprawy: sól, pieprz czarny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połówkę owocu w przeciwnych kierunkach. Następnie wyjmij pestkę i obierz owoc ze skóry. Obrane awokado rozgnieć widelcem i wymieszaj z sokiem z limonki. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę i poszarpaną kolendrę. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. 

Kromki z chleba pełnoziarnistego pokrój w trójkąty. Posmaruj pastą z awokado i nałóż na każdą przekąskę wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososia. Dodatkowo dekoracyjnie nałóż kleks serka mascarpone, który podniesie smak przekąski z awokado. Do dekoracji wykorzystaj plasterek papryczki i listek kolendry.


Komentarze