Domowe cappuccino

Domowe cappuccino

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 łyżeczki cukru
    • 4 łyżeczki drobno zmielonej kawy
    • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
    • 1/3 łyżeczki cynamonu
    • 2 łyżki bitej śmietany
    • 1 szklanka wrzątku
    • 1 szklanka mleka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wymieszaj cynamon z cukrem waniliowym. Zaparz kawę w jednej szklance wrzątku. Mleko podgrzej razem z cukrem, nie gotuj. Do nagrzanych, wysokich kubków rozlej kawę, dodaj mleko, a na wierzch bitą śmietanę i posyp cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem.

Dla zaostrzenia smaku zamiast cynamonu możesz też użyć szczypty gałki muszkatołowej. Świetnie sprawdzi się też posypanie kawy wiórkami z czekolady. Jeżeli nie masz bitej śmietany, możesz zastąpić ją zmiksowanym mlekiem (zimne mleko miksuj przez około 3 - 4 min).


Komentarze