Domowe krówki ciągutki

Domowe krówki ciągutki

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 ml słodkiej śmietany kremówki 
    • 250 g cukru 
    • 100 g masła

    Dodatkowo: 

    • garść suszonej żurawiny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Śmietanę wymieszaj z cukrem oraz masłem i zagotuj.

2

Gotuj na małym ogniu, aż masa zrobi się brązowa i ciągnąca. Na tym etapie możesz dodać do niej różne dodatki np. suszoną żurawinę.

3

Gotową masę przełóż do płaskiej foremki i odstaw do wystygnięcia i wysuszenia.

4

Zastygniętą masę pokrój na porcje nożem posmarowanym olejem.


Komentarze