Domowy kisiel rabarbarowy

Domowy kisiel rabarbarowy

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 łodyg rabarbaru
    • 2 szkl. wody
    • 2 i 1/2 łyżki cukru
    • 1 i 1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cztery łodygi rabarbaru umyj, obierz, przełóż do rondelka, zalej wodą, osłódź i gotuj do miękkości ok. 30 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź niewielką ilością wody i dodaj do rabarbaru. Zagotuj. Wyjmij z rondelka rozgotowane części rabarbaru i przelej wywar do schłodzonego naczynia. Pozostałą łodygę rabarbaru umyj, obierz i pokrój na małe kawałeczki, a następnie wrzuć je do kisielu. Kiedy przestygnie, odstaw do lodówki do stężenia.


Komentarze