Domowy pasztet

Domowy pasztet

  • 03:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 60 dag schabu karkowego
    • 30 dag wątróbki drobiowej
    • 1 filet z kurczaka
    • 40 dag boczku wędzonego
    • 1 bułka kajzerka
    • 2 jaja
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 łyżki maggi
    • 2 łyżki oleju (do smażenia)
    • przyprawa do gyrosa
    • sól
    • pieprz biały
    • zioła prowansalskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wszystkie rodzaje mięsa umyć i osuszyć, później pokroić na małe kawałki. Na patelni smażyć kolejno na oleju schab, filet z kurczaka, boczek i wątróbkę. Odstawić do ostygnięcia.

Kajzerkę namoczyć w kubku z wodą. Ostudzone mięso zmielić (można przy pomocy blendera) i przełożyć do miski. Dodać jaja, odsączoną kajzerkę, maggi i przyprawy (ok. pół opakowania przyprawy do gyrosa i dowolną ilość ziół prowansalskich). Składniki dokładnie wymieszać. Następnie dodać 3 ząbki czosnku (drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę). Zamieszać i przełożyć do podłużnej foremki. Piec 60–80 minut w temperaturze 175stopni.


Komentarze