Dorada w brzoskwiniach na zimno

Dorada w brzoskwiniach na zimno

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg dorady
    • 2 papryki czerwone
    • 1 cebula
    • ½ cytryny
    • 1 puszka brzoskwiń
    • ½ soku z brzoskwiń z puszki
    • 500 ml ketchupu
    • ½ szklanki mąki
    • 5-6 łyżek oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Rybę umyj, oczyść z łusek i wnętrzności. Pokrój rybę w dzwonka. Skrop sokiem z cytryny i posól.

Maczaj rybę w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia. Paprykę, brzoskwinię i cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij PORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE  cebulę. Oddzielnie na wolnym ogniu smaż papryki, aż zrobią się miękkie. Przełóż warzywa do większego garnka. Dodaj ketchup, sok z brzoskwiń, brzoskwinie i usmażoną wcześniej rybę. Duś wszystko pod przykryciem przez ok. 15 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Ryba w brzoskwiniach najlepiej smakuje na zimno. Polecamy włożyć danie na 12 godz. do lodówki. Można podawać także na ciepło.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze