Dorsz po brazylijsku

Dorsz po brazylijsku

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,2 kg filetów z dorsza
    • 2–3 ząbki czosnku
    • 1/2 pęczka kolendry
    • sok z 1 limetki
    • 4 pomidory
    • 2 cebule
    • 1 zielona papryka
    • 1–2 papryczki chilli
    • 4 łyżki oliwy
    • 1/2 pęczka natki pietruszki
    • olej sojowy
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę opłukać i osuszyć. Czosnek obrać. Kolendrę opłukać i osuszyć. Czosnek i kolendrę posiekać, wymieszać z sokiem z limetki, solą i pieprzem. Rybę natrzeć marynatą z każdej strony, zawinąć w folię i odstawić na 2 godziny.

Pomidory sparzyć, obrać, przekroić i usunąć pestki. Cebulę obrać. Paprykę i chilli oczyścić i opłukać. Warzywa pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, następnie krótko dusić i posiekać, dodać do warzyw, doprawić. Rybę wyjąć z folii i smażyć na oleju sojowym około 8 minut z każdej strony. Dorsza podawać z warzywami, ozdobić plastrami limetki i kolendrą. Smacznego!


Komentarze