Dorsz w kremie śmietanowo - ziołowym

Dorsz w kremie śmietanowo - ziołowym

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 4 filety z dorsza
    • 1 marchew
    • 1 średni por
    • 1 cebula
    • sok z połowy cytryny
    • śmietana 300 g
    • odrobina natki pietruszki, koperku i szczypiorku
    • pieprz i sól według uznania
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Odstawić na 10 min. Cebulę pokroić w plasterki, marchewkę w słupki. Pora pokroić w pół krążki. Śmietanę wymieszać z posiekanymi ziołami (koperek, szczypiorek, pietruszka itp.), przyprawić solą oraz pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić warzywa, posolić, podsmażyć.
Na patelni również rozgrzać olej, włożyć ryby, podsmażyć z obu stron. Filety przełożyć do rondla z warzywami, wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 15 min.


Komentarze