Dorsz w migdałach i sezamie

Dorsz w migdałach i sezamie

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,5 kg dorsza
    • 1 opakowanie płatków migdałowych
    • 1/2 opakowania sezamu
    • cytryna
    • sól, pieprz, vegeta
    • masło do wysmarowania naczynia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Odmrożoną rybę pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem, vegetą, skropić sokiem z cytryny. Połowę obtoczyć w sezamie, połowę w płatkach migdałowych. Ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i wstawić do uprzednio nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni przez 45 minut. Smacznego!


Komentarze