Duszony seler naciowy z orzechami

Duszony seler naciowy z orzechami

  • 00:15
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 pęczek selera naciowego
    • 100 g łuskanych orzechów włoskich
    • 2 ząbki czosnku
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj łodygi selera i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój łodygi selera na półcentymetrowe kawałki. Na patelni rozgrzej mocno oliwę i wrzuć na nią przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zaskwierczy, dodaj pokrojone łodygi selera. Smaż przez chwilę, mieszając patelnią. Pamiętaj łodygi nie powinny się przysmażać na patelni, a raczej dusić.  

Kiedy seler stanie się lekko szklisty, dodaj orzechy i wymieszaj. Dopraw, wymieszaj i zdejmij z ognia. Podawaj na ciepło jako dodatek do grilla.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze