Dynie z farszem mięsnym

Dynie z farszem mięsnym

  • 01:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 dynie Hokkaido 
    • 500 g mięsa mielonego wieprzowego 
    • 1 cebula 
    • 2 ząbki czosnku 
    • 1 puszka pomidorów 
    • 30 ml oliwy z oliwek 
    • 1 łyżeczka suszonego tymianku 
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Dynie dokładnie umyj i przekrój na pół. Łyżką wydrąż środek. Pestki wyrzuć.

2

Posiekaj cebulę i czosnek. Wrzuć na rozgrzaną patelnię.

3

Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso mielone. Smaż do momentu, aż cała woda odparuje z mięsa. Dodaj pomidory z puszki, przyprawy i zamieszaj.

4

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wydrążone połówki dyni napełnij farszem i zawiń dokładnie w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 1 godz. i 15 min.


Komentarze