Dżem porzeczkowy z malinami

Dżem porzeczkowy z malinami

  • 01:40
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 i 1/2 kg czerwonych porzeczek bez gałązek
    • 1 kg malin
    • 700 g cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Maliny i korale porzeczki opłucz delikatnie w misce z chłodną wodą. Osusz owoce na sitku i przesyp do garnka. Postaw na małym ogniu i gotuj ok. 15 min. Po tym czasie dodaj cukier i mieszając poczekaj aż się rozpuści. Gotuj owoce przez mniej więcej 1 godzinę i 10 min od czasu do czasu mieszając. Gorący dżem przełóż do wyparzonych słoiczków i od razu zamknij. Po wystygnięciu przechowuj słoiczki w suchym i ciemnym miejscu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze