Dziki łosoś w marynacie z trawą cytrynową

Dziki łosoś w marynacie z trawą cytrynową

  • 01:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 kawałki fileta z dzikiego łososia
    • trawa cytrynowa dł. ok. 15 cm
    • sok z całej limonki
    • 9 plastrów limonki
    • 60 ml oliwy z oliwek
    • 1/2 łyżeczki imbiru
    • szczypta białego pieprzu
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Oliwę wymieszaj z sokiem z limonki, białym pieprzem i imbirem. Trawę cytrynową rozgnieć i dodaj do marynaty. Rybę posól i włóż do marynaty. Całość zakryj folią i schowaj do lodówki na godzinę. Po tym czasie każdy kawałek ryby zawiń w folię aluminiową wraz z trzema plastrami limonki. Połóż na średnio rozgrzanym grillu. Grilluj przez ok. 20–30 minut. Podawaj z ryżem z curry i świeżym szczypiorkiem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze