Egzotyczna pieczeń z brzoskwiniami i ananasami

Egzotyczna pieczeń z brzoskwiniami i ananasami

  • 02:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 800 g udźca wołowego
    • 1 puszka ananasów
    • 1 puszka brzoskwiń w puszce
    • 1 - 2 łyżki margaryny
    • 3 - 4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, goździki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wołowinę umyj i natrzyj przyprawami, obsmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Ułóż na posmarowanej tłuszczem blasze. W wierzchnią warstwę mięsa powbijaj goździki. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° i piecz przez 40 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 175° i piecz jeszcze przez 30 min. Po upływie tego czasu wyjmij mięso i przełóż na półmisek. Na tę samą blachę ułóż ananasy i brzoskwinie i wstaw do piekarnika na 10 min.

Pokrojoną pieczeń obkładaj owocami.


Komentarze