Farfalle w sosie pleśniowym z szynką

Farfalle w sosie pleśniowym z szynką

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g makaronu farfalle
    • 100 g sera pleśniowego (niebieski)
    • 8 grubych plastrów szynki (wędzonej)
    • 1 śmietana 18%
    • łyżka oliwy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron farfalle ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z łyżką oliwy. W międzyczasie przygotowujemy sos zasmażając szynkę na rumiany kolor. Kolejno dorzucić do szynki ser pleśniowy i roztapiać go na bardzo wolnym ogniu. Po roztopieniu sera pleśniowego dorzucić do niego śmietanę 18% i przez 2 minuty grzać na wolnym ogniu. Na koniec wymieszać makaron z sosem pleśniowym i wyłożyć na talerze. Danie przyozdobić listkiem bazylii.


Komentarze