Farfalle w sosie z gorgonzolą

Farfalle w sosie z gorgonzolą

  • 00:30
  • 4 porcje
  • 805 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g makaronu farfalle (kokardki)
    • 200 ml białego wytrawnego wina
    • 200 g sera pleśniowego gorgonzola
    • 100 g serka mascarpone
    • świeżo zmielony czarny pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

W rondlu zagotowujemy wino i trzymamy tak długo na ogniu, aż trzy czwarte płynu odparuje.

2

Zmniejszamy ogień, dodajemy oba sery,  mieszając, zagotowujemy i trzymamy na małym ogniu ok. 2 min, aż całość zyska jednolitą kremową konsystencję.

3

Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

4

Mieszamy z ugotowanym al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE makaronem.

5

Podajemy.


Komentarze