Farfalle z krewetkami

Farfalle z krewetkami

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu farfalle
    • 20 krewetek mrożonych królewskich
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 mała cukinia
    • 150 g serka śmietankowego
    • 100 ml śmietanki słodkiej
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i zeszklij posiekany drobno czosnek, następnie zdejmij go z patelni. Cukinię umyj i pokrój w półplasterki i podsmaż na tym samym oleju ok. 7 min z obu stron, tak aby cukinia stała się chrupiąca.

Na drugą patelnię wlej śmietankę i dodaj serek, całość posól, popieprz i wymieszaj. Podgrzewaj ok. 3 min, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Krewetki przelej gorącą wodą i gotuj w śmietanowym sosie nie dłużej niż 5 min. Pod koniec smażenia do sosu dodaj cukinię. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Wymieszaj sos z makaronem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze