Farfalle z pieczarkami i kalafiorem zapiekane w śmietanie

Farfalle z pieczarkami i kalafiorem zapiekane w śmietanie

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g makaronu Tesco Kid's Pasta Mini Farfalle
    • 3 duże pieczarki
    • 6 różyczek kalafiora 
    • 100 ml śmietany kremówki
    • 100 g sera żółtego
    • 4 łyżki posiekanej pietruszki
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz 
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Nie przelewaj zimną woda. Kalafior umyj, podziel na różyczki i gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 5 min. Pieczarki dokładnie umyj i pokrój na ćwiartki. Makaron ułóż w małym naczyniu do zapiekania, podlej go oliwą z oliwek i dopraw przyprawami. Na makaronie ułóż różyczki kalafiora i pieczarki, posól je i popieprz z wiechu, zalej śmietaną i posyp serem. Zapiekaj przez ok. 25 min w temp. 180°. Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego!


Komentarze