Fasolka na żeberkach

Fasolka na żeberkach

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 40 dag żeberek
    • 4 marchewki
    • 2 pietruszki
    • liść selera
    • natka pietruszki
    • natka koperku
    • 0,5 kg fasoli
    • 4 ziemniaki
    • 2 łyżki śmietany 30%
    • 2 łyżki mąki
    • wegeta
    • sól
    • pieprz
    • ziele angielskie
    • liście laurowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Żeberka umyć i zalać wodą, gotować 15 minut, wsypać młodą fasolę i drobno pokrojoną marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i liście laurowe – gotować na wolnym ogniu. Jak fasolka będzie w miarę miękka, dodać pokrojone ziemniaki i nadal gotować. Jak jarzyny będą miękkie, rozpuścić śmietanę mąkę i odrobinę wody i wlać do zupy, zagotować, przyprawić do smaku przyprawami, dodać pokrojoną natkę pietruszki i koperek.


Komentarze