Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej

Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g fasolki szparagowej żółtej
    • 1/3 kostki masła
    • 1/3 szklanki bułki tartej
    • 1 łyżka stołowa soli
    • 1 łyżeczka cukru
    • przyprawy: pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź. Masło rozpuść na patelni i wsyp bułkę tartą. Podsmażaj przez 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdejmij patelnię z palnika. Dodaj do bułki fasolkę i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszaj. Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.


Produkty polecane przez Roberta Makłowicza: zamów produkty w Tesco Ezakupy
Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze