Fasolka szparagowa w sosie sambal oelek

Fasolka szparagowa w sosie sambal oelek

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g fasolki szparagowej
    • 2 szalotki
    • 1 łyżeczka sosu sambal oelek
    • 1 łyżka oleju sezamowego
    • kilka łyżek oleju do smażenia
    • 1 ząbek czosnku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Fasolkę oczyść i podziel na małe kawałeczki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć fasolkę i stale mieszając, smaż na dużym ogniu przez kilka minut. Dodaj szalotki pokrojone w piórka, czosnek oraz sos sambal oelek. Następnie smaż całość na umiarkowanym płomieniu przez kolejnych kilka minut, aż fasolka będzie miękka. Dopraw do smaku olejem sezamowym.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze