Fasolka szparagowa z boczkiem

Fasolka szparagowa z boczkiem

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg fasolki szparagowej
    • 35 dag wędzonego chudego surowego boczku
    • 2–3 ząbki czosnku
    • 2 duże cebule
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulkę pokroić w kostkę i pod koniec smażania dorzucić roztarty czosnek wraz z pokrojonym boczkiem i razem przesmażyć. Fasolkę oczyscić i umyć, przekroić na pół, włożyć do garnka i zalać 2,5 szklankami wody, zagotować i dodać boczek z cebulą. Gotować aż fasolka zmięknie – około 15 min na małym ogniu – dodać sól i pieprz do smaku.


Komentarze