Faszerowana papryka z grilla

Faszerowana papryka z grilla

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 duże papryki czerwone
    • 2 duże papryki żółte
    • 200 g pieczarek
    • 100 g masła
    • 2 średnie cebule
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i smaż na roztopionym maśle. Do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż jeszcze przez ok. 5 min. Pod koniec smażenia dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Paprykę przetnij wzdłuż, wyciągnij gniazda nasienne i faszeruj przygotowanym wcześniej farszem. Grilluj przez ok. 15-20 min na słabym żarze.


Komentarze