Faszerowane pomidorki koktajlowe

Faszerowane pomidorki koktajlowe

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • plaster polędwicy łososiowej o grubości 1 cm
    • duża garść rukoli
    • 2 czubate łyżki sera twarogowego typu włoskiego
    • 10 pomidorków cherry
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • przyprawy: sól, pieprz

    Sos:

    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 3 łyżki oleju słonecznikowego
    • 1 filet anchois
    • łyżeczka posiekanych ziół (np. listki bazylii, tymianku, oregano, pietruszki)
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj farsz: polędwicę pokrój na małe kawałeczki. Rukolę drobno posiekaj. Do polędwicy dodaj rukolę, pokruszony ser i łyżkę jogurtu, przypraw solą i pieprzem.

Przygotuj sos: olej wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz ziołami. Dodaj pokrojone w kosteczkę anchois i wymieszaj ponownie.

Pomidorki umyj i przekrój na połowy, usuń pestki za pomocą małej łyżeczki. Napełnij pomidorki farszem i każdy osobno polej sosem z kawałkami anchois.


Komentarze