Faszerowane pomidory

Faszerowane pomidory

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 pomidory
    • 30 dag serka półtłustego
    • 1 ogórek
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • 1 pęczek szczypioru
    • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
    • sól
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pomidory przekrój na pół, wydrąż środki. Rozłóż odwrócone pomidory na ręczniku papierowym, aby odsączyć wyciekający z nich sok. Serek rozgnieć widelcem, rozmieszaj z jogurtem naturalnym.

Do serka dodaj pokrojony w drobną kostkę ogórek, kiełki rzodkiewki i posiekany szczypior, dopraw solą i pieprzem. Farszem napełnij pomidory. Ułóż na dużym płytkim talerzu lub półmisku plasterki sałaty, świeże listki bazylii, mięty itp., a na tym faszerowane pomidory. Podawaj.


Komentarze