Faszerowane pomidory z grilla

Faszerowane pomidory z grilla

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 pomidorów średniej wielkości
    • 2–3 grzyby średniej wielkości, najlepiej same kapelusze
    • torebka ryżu
    • cebula cukrowa
    • oliwa
    • ewentualnie kostka rosołowa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone drobno grzyby i podduś razem kilka minut mieszając. Dodaj ryż, wymieszaj i poczekaj aż się zeszkli. Zalej rozpuszczoną kostką rosołową. W wersji wegetariańskiej wystarczy woda. Gotuj 10–12 minut tak, jak risotto. Dopraw do smaku solą, pieprzem, ulubionymi ziołami. Z pomidorów odkrój kapelusz, nakładaj farsz, przykryj odkrojoną częścią. Każdy pomidor zawijaj w folię aluminiową i piecz na grillu ok. 10 minut. Podawaj udekorowane np. świeżą bazylią.


Komentarze