Faszerowany filet z indyka

Faszerowany filet z indyka

  • 01:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 360 dag filetu z indyka
    • 5 dag rodzynek
    • 5 dag orzechów włoskich
    • 15 dag papryki
    • 10 dag babki piaskowej

    Sos cytrynowo-miodowy:

    • 80 g miodu
    • 4 cytryny
    • 200 g śmietany 36%
    • 400 g ryżu dzikiego

    Dodatkowo:

    • buraczki konserwowe
    • mieszanka warzywna chińska (240 g)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety z indyka umyć, wytrzeć, następnie pokroić w poprzek włókien na cztery plastry. Rozbić tłuczkiem i przyprawić. Sparzyć rodzynki, paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Do rodzynek i papryki dodać posiekane orzechy włoskie oraz babkę piaskową. Nadzienie rozłożyć na płatach mięsa, złożyć w kopertę, opanierować. Smażyć w głębokim tłuszczu. Przygotować sos cytrynowo-miodowy – wszystkie składniki dobrze wymieszać. Filety podawać z ryżem na dziko i buraczkami konserwowanymi.


Komentarze