Fenkuł duszony w oliwie z cebulką

Fenkuł duszony w oliwie z cebulką

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 fenkuł
    • 100 g sekra topionego śmietankowego
    • 1/3 szkl. mleka
    • 1/2 cebuli
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Fenkuł oczyść i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Włóż do miski, skrop cytryną i wymieszaj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na 1 łyżce oliwy z oliwek, dodaj serek topiony i mleko. Mieszając rozpuść serek, dodaj wyciśnięty czosnek i ponownie wymieszaj. Na koniec dodaj fenkuł i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE go przez ok. 6–8 min. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z podpieczoną bagietką.


Komentarze