Feta smażona w cieście filo z chutneyem z mango i miodem pomarańczowym

Feta smażona w cieście filo z chutneyem z mango i miodem pomarańczowym

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g sera feta w jednym kawałku
    • 2 płaty gotowego ciasta filo
    • szczypta suszonego oregano
    • szczypta słodkiej papryki w proszku
    • 4-6 łyżek oleju słonecznikowego
    • 2 łyżki chutneya z mango
    • 2 łyżeczki miodu pomarańczowego
    • świeżo mielony, kolorowy pieprz
    • kilkanaście listków świeżej mięty
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Kawałek sera przecinamy wzdłuż na dwie części.

2

Każdą część układamy na płacie ciasta filo, delikatnie oprószamy oregano i papryką w proszku.

3

Składamy jak chusteczkę, zakładając brzegi ciasta.

4

Wkładamy pakunki sera w cieście na rozgrzany olej, smażymy z obu stron na złoto, odsączamy na ręczniku papierowym.

5

Każdy kawałek przecinamy na skos, układamy na talerzu, dokładamy porcję chutneya, polewamy cienką strużką miodu, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, ozdabiamy listkami mięty, podajemy.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze